Uit onderzoek blijkt dat 37% van de sporters met een voorste kruisbandletsel niet meer terugkeert op zijn of haar oude sportniveau. Dit ondanks dat ze fysiek gerevalideerd zijn. Waarom wordt er nog relatief weinig aandacht besteed aan het omgaan met een sportblessure?

Bij sportblessures gaat de meeste aandacht uit naar het geblesseerde lichaamsdeel maar hoe kunnen we alle betrokken lichaamsfuncties optimaliseren om goed te kunnen herstellen? Aandacht voor de sporter zelf is heel belangrijk. Hoe reageert de sporter op een blessure? Welke emotionele reacties kun je verwachten? Hoe kan de sporter en jij als (sport)fysiotherapeut hier het beste mee omgaan? Welke psychologische interventies kun je tijdens een (sport)revalidatietraject toepassen om de sporters sneller en efficiƫnter te laten herstellen? Denk hierbij aan het omgaan met gedachten en emoties en het toepassen van ontspannings- en visualisatie-oefeningen.

Iedere geblesseerde sporter komt ergens in een revalidatietraject een dip tegen. Hoe kun je een sporter hierop voorbereiden en ondersteunen? Hoe geef je een sporter weer zelfvertrouwen zodat hij of zij een goede comeback kan maken? En wat te doen als blijkt dat de sporter door de sportblessure gedwongen wordt om te stoppen?

In dit webinar worden deze en vele andere vragen beantwoord en krijg je hele praktische tools om zelf in de praktijk toe te passen.

Spreker
drs. Afke van de Wouw

In het panel
drs. Tinus Jongert

Datum
Woensdagavond 12 oktober 2022

Ik wil graag meer informatie